Hiske Ridder

In mei 1968 ben ik in een ondernemersgezin geboren. Als kind was ik altijd buiten en bij de buurman-stadsmelkveehouder ‘kind aan huis’. Deze boerderij naast ons huis maakte integraal onderdeel uit van mijn eerste 15 levensjaren. Leven en dood, oorsprong en authenticiteit, oorzaak en gevolg… Deze periode heeft aangewakkerd wat ik in het leven daarna en dat nog zal komen wil voelen en benutten. Studeerde Levensmiddelentechnologie en Tropische Landbouw (Hogeschool Larenstein te Deventer). Later volgde o.a. de opleidingen Communicatie trainer (WUR), Oosterse en Chinese filosofie (ISVW) en de jachtopleiding. In 2018 begonnen (2020 afgerond met de documentaire ‘In ons Bloed’) aan de opleiding Regie documentaire aan de Amsterdam Filmschool.

Werk sinds 2006 als zelfstandig adviseur/projectleider aan systeem- en organisatievraagstukken op het gebied van gemeenschapsopbouw, duurzame voedselketen en ruimtelijke inrichting. Ik geef binnen initiatieven ruimte aan individuen, partijen en verbanden. Begeleidt de zoektocht naar gezamenlijkheid en diversiteit. Mijn werkprincipe: samenhang ontstaat door actie, ruimte en kennis delen en ieder verantwoordelijk maken voor proces en resultaat. Volledige CV tref je hier.

Verder ben ik full-time moeder in gedeelde tijd van zoon Teade (2002) en dochter Ileen (2004). In verbinding met het Boeddistisch Centrum Haaglanden.