waarom?

Waarom hoor je zo weinig over de relatie tussen melk en vlees? Ik merk dat in mijn vrienden en kennissenkring vrijwel niemand wist en weet van wat ik ben gaan noemen ‘zonder vlees geen melk’ Waarom gaan, ze verdwijnen bijna, de kalfjes via een schijnbaar onbekende handel naar vleesmesterij om vervolgens geslacht te worden? Waarom houdt de boer deze kalveren niet niet zelf? Waarom…. Waarom…?

Ik weet het niet. Daarom heb ik begin april 2020 besloten om zelf een kalf, een kalf dat anders in de anonieme en voor velen onbekende kalverhouderij terecht zou komen, gekocht. In de eerste video, het visuele verhaal over het ontstaan van Sjouk het kalf als het initiatief vertel ik daar meer over.

In april 2020 ben ik het toen nog niet geboren kalf Sjouk gaan noemen. 

Van mei 2020 – Sjouk is 5 mei geboren – tot november 2021 – dan laat ik Sjouk slachten – volg ik Sjouk het kalf, de moeder van Sjouk (Heabeltje) en boer Jaring Brunia en deel ik deze via gefilmde korte verhalen, waar jullie door vragen te stellen mede inhoud aan geven, het leven van Sjouk, haar moeder en de dilemma’s van boer Jaring, mijzelf en …. jullie. Verhalen deel ik via de filmpjes op deze site.

Via Sjouk het kalf kan iedereen vragen stellen. Ik nodig je hiertoe van harte uit!

Stel je vraag