korte berichtjes over Sjouk (en Spek)

Het is 28 juni

Via facebook worden foto’s en korte verhaaltjes over het dagelijks leven van Sjouk gedeeld. Wat doen ze, hoe gaat het met ze. Als ik er ben dan maak ik foto’s en deel ik mijn waarnemingen.

De afgelopen week was ik er iedere dag twee keer, in de ochtend en middag, om Sjouk en Spek melk te geven, extra baal stro in hun stal los te schudden, hooi bij te vullen en 2 x per dag een schep biks te geven. Ook komende week ben ik er iedere dag 2 keer. Knuffelen maakt ook dagelijks onderdeel van de ‘werkpraktijk’ Daarna ben ik er…. 3 weken niet. Ik moet er nu niet aan denken eigenlijk…. Gelukkig zorgen Maarten en Sjaak dan goed voor beide dames.

Deze drie weken staan voor een deel wel in het teken van Sjouk het kalf; met boeren en andere betrokkenen ga ik in gesprek om visuele verhalen over ‘Zonder vlees geen melk’ op te halen en te maken.