hoe?

In verschillende geschreven berichten en een aantal gefilmde korte verhalen deel ik het leven van Sjouk, haar moeder en de dilemma’s van boer Jaring Brunia, biologisch-dynamische melkveehouder in Grou (Friesland). Jullie kunnen vragen stellen. Deze worden in de video’s en andere verhalen verwerkt. Vragen stellen biedt jou de mogelijkheid je mening te vormen en wel/niet/anders te gaan handelen.

Op 5 mei 2020 is Sjouk het kalf bij Boer Brunia geboren uit moeder Heabeltje. Op 23 mei heb ik Sjouk, na een zoektocht onderdak voor haar te vinden, ondergebracht bij Maarten de Jong in Midden-Delfland (Zuid-Holland). Maarten is een jaar geleden gestopt met zijn traditioneel gangbare melkveehouderij. Hij heeft hij zijn stallen en groot deel van weiland aangehouden. Maarten houdt nu zelf wat vleesvee en biedt andere hobbyhouders stalruimte.

Ik zorg voor Sjouk en ondertussen ook Spek :-), nodig mezelf en anderen uit tot het stellen van vragen, deel mijn dilemma’s en meer. Ik deel via deze website, de Facebookpagina van Sjouk en Instagram.

Het initiatief Sjouk het kalf is oordeelvrij.