waarom?

Waarom hoor je zo weinig over de relatie tussen melk en vlees? Ik merk dat in mijn vrienden en kennissenkring vrijwel niemand wist en weet van wat ik ben gaan noemen ‘zonder vlees geen melk’ Waarom gaan, ze verdwijnen bijna, de kalfjes via een schijnbaar onbekende handel naar vleesmesterij om vervolgens geslacht te worden? Waarom houdt de boer deze kalveren niet niet zelf? Waarom…. Waarom…? Op zoek zonder antwoord te willen en hoeven geven op wat goed is of fout, te willen zeggen wat ‘moet’. Wel nieuwsgierig. Ben jij dat ook?

Om onderzoek te doen naar het waarom heb ik begin april 2020 besloten om zelf een kalf van een melkveehouder, een kalf dat anders in de anonieme en voor velen onbekende kalverhouderij terecht zou komen, gekocht. In de eerste video, het visuele verhaal over het ontstaan van Sjouk het kalf als het initiatief vertel ik daar meer over.

In april 2020 ben ik het toen nog niet geboren kalf Sjouk gaan noemen. 

Van mei – Sjouk is 5 mei geboren – tot november 2020 – heb deel ik deze via gefilmde korte verhalen gedeeld. Van februari tot oktober 2022 gaan we daarmee verder. Verhalen waar jullie door vragen te stellen mede inhoud aan geven.

Via Sjouk het kalf kan iedereen vragen stellen. Ik nodig je hiertoe van harte uit!