waartoe?

Het stellen van vragen over waarom iemand doet wat zij/hij doet staat in het initiatief Sjouk het kalf centraal. Daar, bij het stellen van vragen, begint het voor mij en hopelijk ook voor jou mee. Mij helpt vragen stellen bij het me te verplaatsen in de ander, te leren begrijpen en vervolgens mijn keuzes te maken, mening en/of patronen te veranderen.

Sjouk het kalf geeft jou de gelegenheid om je vragen te stellen. Waarom doet boer Brunia wat hij doet? Wat zijn zijn overwegingen en afwegingen? Waarom heb ik Sjouk het kalf gekocht? Waarom moet een koe een kalf krijgen? Waarom doet de ene boer het zo en de andere anders? Waarom ….? Sjouk het kalf draagt bij aan het zo laagdrempelig maken van de dialoog tussen burger, boer, beleidsmedewerker, bestuurder en politiek.

Het initiatief Sjouk het kalf is oordeel vrij. Het initiatief betekent – voor mij – ook de blijvende zoektocht naar het vinden evenwicht tussen ‘ergens voor staan en open blijven staan‘. Door met elkaar in gesprek te blijven hoop ik dat ik dat evenwicht beter kan vinden. Een altijd veranderend en ‘lastig’ evenwicht. Sjouk het kalf vertelt niet wat goed of fout is of wat je moet doen.

Heb jij een vraag? Aarzel dan niet deze te stellen!