Werelden die hemelsbreed verschillen

Op 30 juni kreeg Sjouk het kalf haar debuut bij MergenMetz. Ook via Norbert Mergen worden de verhalen van Sjouk, Spek en mijn zoektochten gedeeld. Via Mergenmetz bericht Sjouk ook een andere doelgroep. Zal dat leiden tot andere vragen? Ik ben benieuwd…

Het tweede verhaal, afgeleid van de verhalen op Facebook en bij Foodlog, is op 23 juli daar gepubliceerd

Ondertussen, het is 24 juli, heb ik de zorg voor Sjouk en Spek weer even aan Maarten, kleinzoon Siem en Sjaak overgedragen. Terwijl ik in het Noorden des lands zit volg ik de berichten over de landbouw en wat geschreven worden over oa ‘kalf bij de koe’ , het kalverentransport en de kalvermesterij via Social media. De beelden en uitingen over die werelden verschillen hemelsbreed. Hebben mensen die wat van andere mensen vinden contact met elkaar? Wat is er aan de hand?